Condemna de 19 mesos a l’encarregat que va demanar a la cambrera que avortés per conservar la feina

restaurant

La UGT de Catalunya, que ha defensat els drets de la treballadora en els tribunals, contribueix en una sentència exemplar en la lluita contra l’assetjament per raó de sexe

El jutjat penal número 5 de Girona ha condemnat l’encarregat del restaurant mexicà Taco-Taco de la ciutat de Girona a una pena de 19 mesos de presó  i 6.000 euros d’indemnització en concepte de reparació de danys morals per un delicte de coaccions per haver demanat una de les seves treballadores que avortés si volia conservar el seu lloc de treball.

La jutgessa considera provat que la treballadora -amb contracte temporal- va quedar embarassada al febrer de 2006 i que, després de comunicar-ho a l’acusat, aquest va dir-li que si no interrompia l’embaràs, no li seria renovat el contracte de treball. Després de molts dubtes, la treballadora va continuar endavant amb el seu embaràs i, un cop va vèncer el contracte vigent, la relació laboral no fou renovada.

Tanmateix, la sentència recull que, després que la treballadora anunciés el seu estat, la relació laboral es va enrarir i que l’acusat, com a encarregat del local i responsable de l’assignació de les tasques dels treballadors, no va adoptar les mesures adequades perquè la treballadora embarassada pugués exercir la seva feina amb normalitat. D’aquesta manera, enlloc de fer-li fer altres tasques menys perjudicials, l’acusat va obligar la treballadora a carregar neveres i traslladar caixes pesades. Com indica la sentència, això revela un clima marcadament hostil vers a la treballadora.

La UGT de Catalunya es mostra molt satisfeta per la resolució judicial del cas, en què els serveis jurídics del sindicat han actuat com a acusació. La UGT qualifica la sentència d’exemplar i la considera una important victòria en la lluita contra l’assetjament per raó de sexe.

No hem d’oblidar que dia rere dia moltes treballadores pateixen diferents tipus de discriminació pel sol fet de ser dones. Així, hem de continuar lluitant perque no es produeixin casos com aquest ni molts altres que són més invisibles i poc tangibles socialment.

Tanmateix, la UGT lamenta que s’hagi fet pública la sentència a la premsa abans de ser notificada a la procuradora i l’advocat defensor.

Us adjuntem la sentència que condemna l’acusat a 19 mesos de presó i indemnització de 6.000 euros d’indemnització en concepte de reparació de danys morals.

Comments are closed.