Condemnen l’Ajuntament de Canet de Mar per assetjament laboral a un funcionari

policia-localLa indemnització de més de 300.000€, aconseguida pel Gabinet Jurídic de la UGT de Catalunya, és una de les més elevades en una condemna d’aquest tipus a l’Administració

El Gabinet Jurídic de la UGT de Catalunya ha aconseguit una de les indemnitzacions més elevades per assetjament a un funcionari a l’Administració Local. El Jutjat Contenciós número 15 de Barcelona ha condemnat l’Ajuntament de Canet de Mar a abonar a la víctima, antic policia local, una indemnització de 323.088,58 euros, més els interessos generats des de la data de la reclamació administrativa, en concepte de danys i perjudicis.

El jutge considera provat que els comandaments superiors de la Policia Local van sotmetre la víctima al llarg dels anys a una situació d’assetjament destinada a minar la seva autoestima, aïllant-lo i perjudicant-lo en la seva promoció professional. Aquesta situació va provocar al treballador lesions psíquiques de  tal gravetat que, finalment, la Seguretat Social va declarar una situació d’incapacitat permanent absoluta.

Des del Gabinet Jurídic de la UGT de Catalunya ens felicitem per aquesta sentència, ja que es tracta d’una indemnització d’elevada quantia en una jurisdicció poc propensa a condemnar l’Administració a indemnitzar funcionaris per temes d’assetjament laboral o sindical.

En aquest enllaç trobareu la sentència.

Comments are closed.