La UGT denuncia que el 88% de la contractació de personal interí a l’Hospital de Bellvitge és de durada igual o inferior a un mes

Hospital de Bellvitge, H501zalc wikimedia

Hospital de Bellvitge, autor H501zalc wikimedia

La Junta de Personal ha convocat demà dimecres a les 13 hores una concentració a la porta principal del centre

La Junta de Personal de l’Hospital de Bellvitge, juntament amb els treballadors i treballadores, usuaris i veïns, ha convocat demà dimecres, 8 d’octubre, a les 13 hores, un acte reivindicatiu a la porta principal del centre per denunciar la brutal precarietat laboral que està patint el personal suplent, com a conseqüència de la política de gestió que està duent a terme la Gerència i la Direcció de Personal.

La secció sindical de la UGT de Catalunya denuncia que el 87,96% de la contractació de personal interí, eventual i substitut realitzada entre maig i agost és de durada igual o inferior a un mes. A més, la precarització de la contractació afecta més a segons quines categories professionals, com es pot comprovar a continuació: facultatius especialistes, un 27,61%; diplomats en infermeria, un 88,76%; zeladors, un 88,92%; auxiliars d’infermeria, un 88,91%; tècnics especialistes, un 91,55%; ajudant/a de llenceria, un 95,65%; auxiliars administratius, un 95,68%, i telefonistes, un 100%.

El nostre sindicat ha denunciat aquest fet reiteradament a la Mesa de Seguiment del Pacte de Borsa de Treball però, tot i rebre ordres per part del Centre Corporatiu de l’Institut Català de la Salut, sembla que la Gerència de l’no està disposada a corregir.

Al mes de juny, la secció sindical de la UGT de Catalunya va enviar un escrit al gerent, Alfredo García Díaz, exigint els motius que impossibiliten la contractació amb nomenaments de durada superior a un mes del personal eventual, quan molts d’aquests i aquestes professionals ocupen places estructurals que haurien de ser cobertes amb interinitats per vacant.

Per al nostre sindicat és preocupant i indignant la política precaritzadora i desmantelladora que s’està portant a terme a l’hospital, amb la no cobertura de places estructurals vacants –sobretot pel gran nombre de jubilacions- en serveis com la bugaderia, cuina general i manteniment. Això no fa més que refermar la nostra sospita que tard o d’hora passaran a ser privatitzades.

Comments are closed.