Convocada vaga a l’empresa d’autocars Alsina Graells (Grupo ALSA)

Font: pixabay

 

La plantilla de la companyia d’autocars Alsina Graells (Grupo ALSA) convoca vaga els dies 1, 2 i 3 d’agost a tot Catalunya.

La posició immobilista de l’empresa, i l’amenaça de portar a terme una inaplicació del conveni que regula les condicions laborals i salarials dels prop de 150 conductors d’aquesta companyia, ha portat a la plantilla a convocar vaga després de veure esgotat el període de reunions per negociar un acord.

Els treballadors de la companyia reclamen que l’empresa compleixi la sentència judicial ferma que l’obliga a respectar les variables de vacances. També, durant 9 anys s’ha mantingut un pacte pel qual les dues hores que els conductors dediquen a posar a punt els vehicles (una abans d’iniciar el trajecte, i  una altra hora en acabar-lo) van una a càrrec de l’empresa i una altra a càrrec del treballador, ara Alsina Graells de manera unilateral no només es nega a negociar una ampliació a càrrec de l’empresa d’un 75% d’aquest temps efectivament treballat, si no que ha anunciat que aquestes dues hores no es comptin a efectes de treball i no es remunerin.

La posició de bloqueig de l’empresa, que dona per finalitzat el període de consultes esgotant les vies de negociació, i la decisió unilateral d’inaplicació del conveni, ha abocat la plantilla d’Alsina Graells a convocar tres jornades de vaga els dies 1, 2 i 3 d’agost.