Convocada vaga de totes les línies de negoci d’Endesa de Tarragona Dimarts, 30 de Maig, en suport d’un treballador acomiadat injustament

endesaDemà, dimarts dia 30, tots els treballadors del centre de treball d’ENDESA a Tarragona iniciaran dues hores de vaga. Posteriorment es desplaçaran, des del centre de treball, als Jutjats Socials de Tarragona, av. Roma 21, on es concentraran en suport al company acomiadat fins a les 12.00 h, i en protesta per l’actitud d’ENDESA amb els seus treballadors.

A mitjan any passat detecten una irregularitat en l’equip de comptatge d’un treballador d’Endesa a Tarragona. La Direcció de l’empresa, de forma arbitrària i injustificada, estableix que es tracta d’un frau i aplica la màxima sanció, l’acomiadament. Les circumstàncies que envolten el cas són molt dubtoses, perquè l’equip està ubicat al carrer a l’abast de qualsevol persona. S’ha de tenir en compte que l’empresa que ho detecta cobra en funció dels casos localitzats, alhora no té cap lògica que un empleat de la companyia faci frau, atès que els empleats disposen d’un preu preferencial en la tarifa elèctrica. Tampoc es valora per part de l’empresa que la irregularitat sigui deguda a una fallada tècnica de l’equip, quan aquest tipus de fallades ja ha passat altres vegades.

Coincidint amb aquest cas, l’empresa havia iniciat una campanya de localització de mals usos de les tarifes d’empleats. Els treballadors d’Endesa disposen d’un preu preferencial en la tarifa elèctrica, cosa que no acaba d’acceptar la direcció d’ENEL, l’actual propietària d’ENDESA. ENEL, empresa pública italiana propietària del sistema elèctric de Catalunya, actualment està desinvertint en el sistema elèctric català, i anunciant exagerats dividends multimilionaris amb destinació Italiana. Aquest any s’inicien les negociacions del nou Conveni d’ENDESA, i la direcció de l’empresa ja ha manifestat la intenció de condicionar o retirar el dret a la tarifa elèctrica dels seus empleats.

Comments are closed.