Convocada vaga estatal al sector d’arts gràfiques en defensa del conveni col·lectiu

artes-graficas
Els dies 20 i 21 de maig

La UGT i CCOO han convocat una vaga de 48 hores (els dies 20 i 21 de maig) a nivell estatal al sector d’Arts Gràfiques, que ocupa uns 100.000 treballadors i treballadores a l’Estat, uns 40.000 d’ells a Catalunya.

Els sindicats han convocat aquesta mobilització per defensar el Conveni d’Arts Gràfiques, Manipulats de Paper i Cartró, Editorials i Indústries Auxiliars, ja que després de 18 reunions les patronals FEIGRAF (arts gràfiques), AFCO (cartró ondulat) i el Gremi d’Editors el mantenen bloquejat i no es mouen de les seves pretensions, que perjudiquen greument els treballadors i les treballadores del sector.

Les patronals pretenen la desregulació del sector imposant en la negociació del conveni retallades de drets socials i econòmics. Entre d’altres, volen incrementar la flexibilitat i la distribució irregular de la jornada, eliminar l’antiguitat, imposar la distribució de les vacances en qualsevol data i plantegen una pujada de sous ridícula del 0,5%, després de quatre anys de congelació salarial.

Amb la vaga, els sindicats reclamen unes condicions laborals dignes, regulades en un conveni sectorial i amb un augment salarial real després d’anys de sacrifici per part dels treballadors i les treballadores, i fan una crida a les patronals perquè reconsiderin la seva postura intransigent i s’asseguin a negociar un conveni digne per al sector.

Comments are closed.