CRE-A, la rotativa del Grup Godó, presenta un cinquè ERO a la plantilla

pressEl comitè d’empresa de CRE-A, el taller d’impressió del Grup Godó, ha convocat demà una nova concentració a les portes de la seu del grup, de 9 a 13 hores.

Ahir, a la reunió de mediació al Departament d’Empresa i Ocupació, després de 15 hores sense arribar a cap acord, l’empresa va anunciar al comitè que demà presentarà un nou expedient de regulació d’ocupació, que ja serà el cinquè que acumula l’empresa. En aquest cas es tractaria d’un ERO de suspensió per a tota la plantilla, tot i que la direcció no precisarà més informació fins a demà.
 
Aquest ERO se suma als altres quatre que té presentats l’empresa i que han generat el conflicte:

D’una banda, CRE-A ha presentat un ERO per acomiadar 29 treballadors d’una plantilla de 100 persones.

D’altra banda, l’empresa pretén aplicar una reducció horària i, per tant, una reducció salarial que arribaria al 25%, a 24 treballadors.
CRE-A també ha plantejat la modificació substancial de les condicions laborals de la resta de la plantilla, amb la inaplicació del conveni vigent. Entre d’altres, la direcció vol imposar un calendari laboral de 7-7, és a dir, la successió de 7 dies de feina amb 7 dies de descans, sense vacances al llarg de l’any.

Fa poc més d’una setmana, la direcció va presentar un nou ERO per acomiadar 9 treballadors, adduint com a causa el tancament del diari Qué!, que la rotativa deixarà d’imprimir.

Davant d’aquesta situació, el comitè d’empresa dóna per trencades les negociacions amb la direcció i manté la vaga durant tot el mes de juliol, cada setmana de les 06.00 hores de dijous a les 06.00 hores de diumenge.

A les rotatives de CRE-A s’imprimeix La Vanguardia, Mundo Deportivo, ARA i Qué!. Recordem que l’any passat el Grup Godó va obtenir uns beneficis de més de 7,2 milions d’euros.

Comments are closed.