CTAC-UGT celebra aquest divendres el seu 3r Congrés com a primera organització d’autònoms

3r-Congres-CTAC

La Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya (CTAC – UGT de Catalunya) celebra demà divendres, 20 de març, durant el matí el seu tercer Congrés, on es marcaran les línies de treball i s’escollirà l’equip que ha de dirigir l’organització durant el proper mandat. Amb 35.000 associats i associades, la CTAC és la primera organització d’autònoms del nostre país, tal com va certificar la Generalitat el passat mes de febrer.

 

Al Congrés es tractaran els greus problemes que encara afecten aquest col·lectiu: la manca de finançament, l’incompliment sistemàtic de la llei de morositat i la manca de polítiques públiques que facilitin l’emprenedoria. També es presentarà el primer estudi sobre l’evolució del col·lectiu d’autònoms d’origen immigrant al nostre país –el 50% del creixement net d’autònoms està protagonitzat per nouvinguts-, així com una resolució titulada “+55 autònoms”, una proposta per donar resposta a tots aquells treballadors i treballadores per compte propi que s’han vist obligats a cessar l’activitat i difícilment podran accedir a una jubilació digna.

La inauguració del Congrés és oberta als mitjans de comunicació, amb les següents intervencions:

09:30h Obertura del Congrés, a càrrec de Salvador Duarte, president de la CTAC – UGT de Catalunya.

09:50h Josep M. Àlvarez, secretari general de la UGT de Catalunya.

10:00h Taula amb representants polítics: Jaume Collboni (PSC), Oriol Amorós(ERC) i Carles Campuzano (CiU).

10:15h Sebastián Reyna, secretari general d’UPTA Espanya.

10:30h Els propers quatre anys de la CTAC, a càrrec de Salvador Duarte, president de la CTAC – UGT de Catalunya. I presentació de l’estudi sobre autònoms nouvinguts.

10:45h Xavier López, director general d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom de la Generalitat.

Comments are closed.