Davant la manca de personal un pacient de psiquiatria s’escapa de l’Hospital de Sant Pau

Els fets van succeir divendres a la nit i actualment el pacient es troba ingressat en estat semicrític. El comitè d’empresa presentarà una denúncia a la Fiscalia

El comitè d’empresa de l’Hospital de Sant Pau denuncia que les retallades imposades en els darrers anys ja han traspassat la línia vermella. La restricció brutal en la contractació de suplents s’ha convertit en habitual en tots els serveis de l’hospital i la majoria de les absències –per festes, vacances o baixes- no es cobreixen, de manera que no només s’han incrementat les càrregues de treball d’una manera intolerable, sinó que no es pot garantir ni la qualitat assistencial ni la seguretat dels pacients.

Així ho feia saber el comitè a la direcció de l’hospital en una carta dimarts passat (en aquest enllaç trobareu el document) i tres dies més tard es produïa un greu incident. Davant la manca de personal, un pacient de Psiquiatria es va escapar divendres a la nit i va ser trobat dissabte amb una commoció cerebral. Actualment es troba ingressat en la Unitat de Semicrítics. Durant aquella nit, per la manca també de personal de seguretat, una auxiliar d’infermeria va haver de fer aquesta tasca. El comitè d’empresa presentarà una denúncia a la Fiscalia pels fets.

Les retallades en els pressupostos de l’Hospital de Sant Pau han recaigut en un 95% en els treballadors i usuaris, creant una situació insostenible, com demostren els fets, amb tancament de llits i quiròfans, manca de personal, augment de les llistes d’espera i una pèrdua econòmica acumulada dels treballadors d’entre el 25% i el 40%.

 

Comments are closed.