Declara nul·la la retallada de sous a l’Hospital Sagrat Cor

hospital-sagrat-cor

La titular del Jutjat Social 19 de Barcelona, Maria del Mar Mirón, ha declarat nul·la la retallada del 3,15% dels sous imposat des de juny als treballadors i treballadores de l’Hospital Sagrat Cor de Barcelona.

A més dels treballadors i sanitaris de la xarxa pública de salut, els de la concertada també van percebre una retallada del seu sou, en virtut del decret que la Generalitat va aprovar el maig per reduir despeses, en aplicació de les mesures del Govern.

Es tracta de la primera vegada que un jutge es pronuncia sobre la citada retallada en els treballadors de la xarxa concertada de salut, que van criticar fortament la mesura. Les patronals del sector van justificar que, amb motiu del decret, elles també veien reduït el seu pressupost i, per aquesta raó, van traslladar la retallada als sous dels seus treballadors.

El comitè d’empresa de l’hospital i la UGT de Catalunya van impugnar que l’empresa “utilitzés” el decret llei de la Generalitat per reduir un 3,15% els sous, i ara la justícia els ha donat la raó.

Us adjuntem la sentència:

 Sentència Sagrat Cor

Comments are closed.