Declaració “Solidaritat i Democràcia contra les retallades i l’empobriment”

greve-generaleSignada per la UGT i CCOO de Catalunya, CGIL i CISL Llombardia (Itàlia), DGB Baixa Saxònia (Alemanya), SERTUC (Gran Bretanya), CFDT Rhône-Alpes (França) i CNSLR Fràtia (Romania)

Dimarts passat, diferents confederacions sindicals regionals vam participar en una jornada a Milà per presentar els resultats del projecte ICARUS, sobre formació de membres de comitès d’empresa europeus. La trobada també va servir per consensuar la declaració “Solidaritat i democràcia contra les retallades i l’empobriment”, que van signar totes les organitzacions sindicals participants: la UGT de Catalunya, CCOO de Catalunya, CGIL Llombardia i CISL Llombardia (Itàlia), DGB Baixa Saxònia (Alemanya), Southern and Eastern TUC (Gran Bretanya), CFDT Rhône-Alpes (França) i CNSLR Fràtia (Romania). 

La declaració rebutja la manera com els governs, la Comissió Europea, el BCE i el FMI volen acabar amb la crisi a Europa, mitjançant fortes retallades i la implementació de mesures d’austeritat. Segons els sindicats, els programes d’austeritat que s’han posat en marxa a Europa inclouen les retallades més extenses en el sector públic i en l’estat del benestar des de la Segona Guerra Mundial, i aquestes polítiques equivocades i perjudicials només ens han portat a un empitjorament de la crisi, amb un augment de l’atur, de la precarietat laboral i de la pobresa. 

Les organitzacions signants coincideixen que la gestió de la crisi està sent poc democràtica, antisocial, perjudicial econòmicament i contraproduent fiscalment, i demanen més democràcia, iniciatives que promoguin el creixement i l’ocupació de qualitat, polítiques monetàries i fiscals centrades en el creixement econòmic i un finançament adequat dels pressupostos públics. 

El text també posa en valor la solidaritat i la cooperació sindical per construir una Europa Social. La UGT i CCOO farem arribar la declaració als representants de la Comissió Europea a Barcelona, al Govern de la Generalitat i als eurodiputats catalans. 

Icona de fitxer Solidaritat i democràcia contra les retallades i l’empobriment

Comments are closed.