Declarat nul l’acomiadament de dos delegats sindicals a l’empresa UPM Raflatac

raflatacAl juny del 2014, la direcció d’UPM Raflatac de Polinyà (Vallès Occidental) va comunicar al comitè d’empresa la seva intenció de deslocalitzar l’activitat productiva a la planta que la multinacional té a Polònia i la presentació d’un expedient de regulació d’ocupació per acomiadar 86 treballadors, el 60% de l’actual plantilla. Va ser llavors quan l’empresa aprofitant l’ERO va decidir acomiadar a dos delegats sindicals.

En tot moment, la UGT de Catalunya s’ha mostrat contraria a la mesura presentada amagada sota l’excusa d’un ERO per causes organitzatives, ja que la planta de Polinyà és eficient, productiva i econòmicament rendible. Durant la negociació es va aconseguir rebaixar el número d’acomiadaments de 86 a 77. Es va fer pública la proposta a l’assemblea de treballadors i signat un acord amb l’empresa va sortir la llista dels treballadors i treballadors afectats a la què constaven els noms dels dos delegats que portaven la negociació.

Immediatament, el nostre sindicat va interposar una demanda judicial en defensa del dret de permanència dels representats dels treballadors i les treballadores de l’empresa.

La setmana passada, una sentència judicial – encara no és ferma, l’empresa té 20 dies per recórrer-la-  declara nul l’acomiadament de dos dels delegats sindicals, així doncs, reconeix que no s’haurien d’haver produït.

Comments are closed.