Delegats i delegades d’UGT Presons es tanquen en aquests moments a la seu del Departament de Justícia

Denunciem que la consellera de Justícia és responsable directa de les contínues agressions que pateixen les i els professionals penitenciaris

Aquest matí més de 50 delegats i delegades d’UGTPRESONS s’han tancat a l’interior del complex del Districte Administratiu de la Generalitat, al carrer dels Alts Forns, 44, on es troba la seu del Departament de Justícia, per exigir a la consellera de Justícia que actuï de manera decidida en defensa dels professionals penitenciaris.

Les 4 agressions gravíssimes que han patit diversos treballadors als centres penitenciaris de Ponent, Brians 2 i Quatre Camins, en aquest darrer cas amb arrencament d’una falange d’un dit, només són la punta d’un iceberg que amaga una realitat penitenciaria que posa en permanent risc les vides dels professionals penitenciaris, mentre l’administració penitenciària mira cap a un altre costat i en treu importància.

UGTPRESONS denunciem que els responsables penitenciaris, amb la consellera al capdavant, son els únics culpables de l’ambient irrespirable que es viu als centres penitenciaris catalans ja que mantenen conscientment una plantilla sota mínims alhora que envellida, amb una mitjana d’edat que frega els 54 anys i que en alguns centres s’aproxima als 59, així com unes polítiques regimentals que estan provocant una pèrdua d’autoritat que difícilment podrem recuperar.

UGTPRESONS denunciem que la consellera de justícia menysprea els professionals penitenciaris quan no demostra cap interès a recuperar els més de 500 efectius perduts els darrers anys i assumeix servilment que el Govern aprovi una oferta pública de només 67 places, ridícula en comparació a l’aprovada per altres cossos.

UGTPRESONS exigim la derogació de la circular 2/2021 així com les modificacions legislatives necessàries per ser reconeguts com agents de l’autoritat.

UGTPRESONS advertim que els professionals penitenciaris estem cansats de bones paraules i palmadetes a l’esquena, i exigim a la consellera de justícia fets i que prengui d’una vegada mesures destinades a protegir els professionals penitenciaris i a valorar i reconèixer la complicada tasca que desenvolupen.

Avui és el punt de sortida a un període de conflicte que podria convertir-se en permanent si els responsables penitenciaris opten per fer el que estan fent fins ara. RES!!!!

Comments are closed.