Demà concentració de la UGT de Catalunya en suport al Comitè i la plantilla de Zeta Espacial

peta-zetasPorten en vaga des del 23 de febrer per la sanció de sou i feina a 14 treballadors, que el jutge ha dictaminat com a improcedent

Demà dijous, 14 de maig, la UGT de Catalunya ha convocat una concentració a les portes de la fàbrica de Zeta Espacial (Avinguda Olimpíades, 79, de Rubí) de 9.30 a 11 hores en suport al comitè d’empresa i a la plantilla. A la mobilització hi participarà Josep M. Àlvarez, secretari general de la UGT de Catalunya.

Amb aquesta concentració, demà el comitè finalitzarà la vaga indefinida que manté des del dia 23 de febrer, amb aturades de 9 a 11 hores, com a protesta per les sancions greus de suspensió de sou i feina durant deu dies imposades a 14 treballadors i treballadores per negar-se a realitzar una formació en les condicions que l’empresa la facilitava (lectura d’un document i resposta d’un qüestionari sense exposició per part de cap formador).

El comitè va demandar la direcció de Zeta Espacial –fabricant del dolç Peta Zetas- per aquestes sancions i el passat 6 de maig va tenir lloc el judici al Jutjat Social número 2 de Terrassa. Davant dels fets, el jutge va dictaminar in voce que les sancions són improcedents i va reprendre la direcció per la seva actitud permanentment hostil amb la plantilla i els seus representants.

Aquest dictamen se suma al procediment sancionador iniciat per la Inspecció de Treball, amb data 25 de març, contra l’empresa per les faltes d’obstrucció a la labor inspectora i de vulneració del dret de vaga (es constata la substitució il·legal de sis treballadors i treballadores vaguistes per personal d’empreses de treball temporal). La Inspecció de Treball va actuar arran de la denúncia del comitè per vulneració del dret de vaga i restem a l’espera de conèixer la sanció amb què la Inspecció castigarà la direcció de Zeta Espacial.

Des de la UGT de Catalunya i el comitè d’empresa esperem que la direcció posi fi al continu assetjament i l’actitud coercitiva cap a la plantilla i als representants sindicals, així com que compleixi amb el conveni col·lectiu.

Entre d’altres, i amb anterioritat, la direcció de Zeta Espacial va promoure la revocació dels membres del comitè d’empresa i després els va acomiadar. Els delegats van recórrer la revocació, van guanyar el judici i l’empresa els va haver de readmetre.

L’empresa també ha modificat les condicions laborals de la plantilla deixant d’aplicar el conveni de Xocolates i Caramels quan aquest va perdre la ultraactivitat. El comitè va recórrer i van guanyar en primera instància però la direcció ha recorregut i en l’actualitat encara els manté les condicions de l’Estatut dels Treballadors.

El comitè també ha hagut de presentar diverses denúncies davant la Inspecció de treball per manca d’informació, manca de mesures de seguretat, etc., i la direcció no permet l’entrada a l’empresa d’assessors del nostre sindicat.

La plantilla de Zeta Espacial, situada a Rubí (Vallès Occidental), està formada per una trentena de treballadors i treballadores.

Comments are closed.