Demà, vaga de 24 hores i concentració contra l’ERO presentat a Blanco

blanco-635-nuevaLa UGT tem que el tercer expedient presentat faci desaparèixer la pràctica totalitat de la cadena a Catalunya

La UGT ha convocat per a demà divendres, 21 d’octubre, una vaga de 24 hores i concentracions arreu de l’Estat per rebutjar l’ERO presentat per la direcció de la cadena de botigues de moda Blanco Global Leiva. A Barcelona hi haurà una concentració davant la botiga del carrer Pelai a les 12 hores.

Aquest és el tercer expedient que presenta la companyia des que el 2013 va ser declarada en fallida tècnica i es va iniciar un concurs voluntari de creditors: va tancar-se el 40% de les botigues i va presentar-se un ERO que afecta 711 persones. A finals de 2013, Blanco va ser adquirida pel grup AlHokair, però els mals resultats van seguir empitjorant, i el 2015 va presentar-se un segon ERO que fa fora 189 treballadors i treballadores.

Ara, després que el mes de juliol Blanco fos adquirida per un grup inversor de Dubai, la plantilla torna a enfrontar-se a un nou ERO. Des del nostre sindicat rebutgem aquesta mesura i entenem que existeixen mesures molt menys traumàtiques i que la presentació d’un nou ERO no és garantia de reflotar la cadena. La UGT tem que aquest tercer expedient acabi amb la pràctica totalitat dels centres de Blanco a Catalunya i de la seva plantilla, uns 45 treballadors.

Concentració treballadores i treballadores Blanco

DIA: 21 d’octubre.
HORA: 12 hores.
LLOC: davant botiga Blanco. Pelai, 1. Barcelona.

Comments are closed.