Demà, vaga de la plantilla de l’empresa Inovyn-Solvay

solvay-martorellManifestació a les 17.30 hores davant de la Delegació del Govern de Barcelona

La plantilla de l’empresa Inovyn-Solvay (Martorell) convoca una nova mobilització per expressar el seu rebuig a la falta de coherència de l’aplicació de les dues sancions que posen en risc el futur de tota la plantilla de l’empresa.

L’empresa ja s’ha quedat fora de la subhasta elèctrica de l’any 2016 i encara que els alcaldes dels municipis més propers han mostrat la seva preocupació davant d’aquesta situació i han recolzat a la plantilla i la seva preocupació, el Ministeri continua amb el silenci administratiu.

Al juliol l’empresa va rebre dues sancions per l’incompliment de l’Ordre de reducció de potència que, realment, no és responsabilitat de Inovyn sinó de l’empresa que gestiona la cogeneració i subministra vapor (Cofely). Igualment, tan Cofely com Inovyn no han entregat més de la potència compromesa, així doncs, no existeix infracció i danys al sistema. L’import d’ambdues sancions és tan elevat que posa en risc la continuïtat d’un total de 12 plantes de l’empresa Inovyn, 500 llocs de treball directes i uns 2000 indirectes, a més de l’impacte econòmic que suposaria.

Davant aquesta desproporcionada decisió pressa pel Ministeri d’Indústria, des de la UGT de Catalunya exigim:

–       A la direcció de l’empresa que iniciï la via judicial per la resolució del conflicte relacionat amb el contracte elèctric i que posi tots els mitjans necessaris per garantir els llocs de feina dels empleats.

–       Al Ministeri d’Indústria la creació d’una mesa de diàleg en la qual  la prioritat garanteixi el manteniment dels llocs de feina.

Per tot això, demà,  a les 17.30 hores, la plantilla es concentrarà davant de la Delegació del Govern de Barcelona.

Comments are closed.