Demanem respecte pels treballadors i les treballadores del sector de l’hostaleria

El vicepresident de Meliá Hotels Internacional i president d’Exceltur, Gabriel Escarrer, va qualificar el col·lectiu com a “personal de baixa qualificació”.

El sector d’Hostaleria i Turisme de la FeSMC-UGT de Catalunya demana al vicepresident de Meliá Hotels Internacional i president d’Exceltur, Gabriel Escarrer, respecte pels treballadors i les treballadores del sector després que durant la inauguració del X Foro de Liderazgo Turístico Exceltur, que va tenir lloc la setmana passada a Ifema, el màxim responsable d’Exceltur –que aglutina 28 grans grups turístics- demanés al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, “uns mínims elements de flexibilitat” que, de ser anul·lats, “per a un sector tan estacional i intensiu, amb personal de baixa qualificació, podrien tenir conseqüències molt greus per a l’ocupació en el turisme”.

Des de les seccions sindicals de la UGT de Catalunya a la companyia Meliá no entenem ni comprenem com el seu vicepresident pot fer aquestes afirmacions. Escarrer dirigeix una companyia amb més de 40.000 treballadors i treballadores del sector de la hostaleria arreu del món., i segons les enquestes de satisfacció el “factor humà” és el millor valorat de la companyia. Per tant, els treballadors i les treballadores no són de cap manera “personal de baixa qualificació”, sobretot quan són els mateixos clients els qui manifesten tot el contrari.

Per aquesta raó exigim al vicepresident de Meliá i president d’Exceltur, Gabriel Escarrer, més respecte per als treballadors i les treballadores de l’hostaleria, ja que som professionals i qualificats, des del departament de recepció fins al de pisos. Molts dels i les professionals que treballen en els seus establiments provenen d’universitats de prestigi, amb titulacions superiors. Aquest comentari desafortunat és del tot inacceptable, així com el menyspreu que dia i nit han de patir els treballadors i les treballadores de l’hostaleria, que estan cobrant sous irrisoris a més de tenir una difícil conciliació familiar i personal, mentre els empresaris de l’hostaleria no compleixen ni respecten el 75% dels convenis.

Des de la coordinadora dels hotels del grup Meliá a Catalunya i en representació de totes les seccions sindicals de la UGT de Catalunya en aquesta cadena hotelera demanem que el vicepresident de Meliá mesuri les seves declaracions i respecti la feina de milers de treballadors i treballadores que han fet gran l’empresa que ell representa.

Comments are closed.