Denunciem deficiències en la senyalització i la il·luminació de les obres de l’aeroport del Prat on dissabte va morir un treballador

aeroport-del-pratEl nostre sindicat denuncia les greus conseqüències que té la subcontractació sistemàtica d’empreses a l’Aeroport del Prat en el deteriorament de les condicions laborals

Dissabte passat, 28 de gener, va morir a l’aeroport del Prat un treballador d’una de les UTE contractades per a les obres de pavimentació de la pista principal. El treballador, autònom de 38 anys i natural de Badajoz, feia tot just dues setmanes que treballava a les obres. L’accident es va produir en el moment que la màquina piconadora feia marxa enrere en una zona de les obres mal senyalitzada i amb una il·luminació pèssima. Ens consta també que, malgrat trobar-se a 400 metres del Parc de Bombers de l’aeroport, en cap moment els bombers van rebre un avís per col·laborar en les tasques d’assistència. Desconeixem en aquest moment si el treballador havia tingut accés a formació específica i especialitzada, tractant-se en aquest cas d’una obra important en una infraestructura com l’aeroport del Prat, el segon de la xarxa a l’Estat espanyol.

La contractació sistemàtica d’UTE per dur a terme obres d’aquesta importància a l’aeroport, prioritzant l’oferta econòmica a la baixa per davant d’altres condicions, com ara la seguretat en el treball, podrien tenir una relació directa amb l’accident. A banda de la seguretat, la contractació d’aquestes empreses deriva, com hem pogut comprovar en aquest cas, en personal treballant en condicions laborals precàries.

Des de la UGT de Catalunya exigim una investigació a fons d’aquest accident i que s’aturin les obres fins que no es puguin garantir les condicions de senyalització i il·luminació idònies, i demanem també una auditoria de la coordinació d’aquestes empreses per part d’AENA. A més, denunciem les conseqüències en el deteriorament de les condicions laborals de la subcontractació sistemàtica d’empreses a l’Aeroport del Prat.

Comments are closed.