Denunciem la incertesa que pateixen les plantilles de les empreses proveïdores i auxiliars de Nissan

L’anunci del tancament de les plantes de producció de Nissan a Zona Franca, Montcada i Sant Andreu de la Barca fa perillar 25.000 llocs de treball, entre directes i indirectes, el que suposa una ona expansiva que podria afectar unes 500 empreses repartides per tot Catalunya, entre empreses proveïdores i auxiliars que treballen per a Nissan.

La comarca del Barcelonès serà la que patirà un major impacte, perquè és on s’hi troba el gruix de les empreses que subministre a Nissan, amb empreses com Acciona (580 persones) o Calsonic (200 persones), i on l’afectació pel tancament de Nissan podria arribar pràcticament al 100% de la plantilla. O empreses com Gestamp, on l’afectació seria d’un 75%.

Per tal de fer el seguiment de la realitat que es viu en aquestes empreses després de l’anunci del passat dijous, la UGT FICA de Catalunya ha constituït una comissió de seguiment formada per les seccions sindicals de la UGT a empreses com Acciona, Magna, Drive, Marelly, Lear, Gestamp o Tachi, que són les que rebran un impacte més gran en cas que es faci efectiu el tancament de les plantes de Nissan.

En la reunió de constuició d’aquesta comissió, que ha tingut lloc aquest matí, s’ha establert un mapa de ruta de les accions que es faran des de la UGT FICA de Catalunya amb la finalitat de revertir la decisió de la multinacional japonesa, entre les que no es descarten mobilitzacions i trobades amb diferents partits polítics i institucions. Així mateix, des de la UGT FICA de Catalunya volem mostrar la nostra perplexitat perquè Nissan encara no hagi comunicat a les direccions de les empreses proveïdores i auxiliars la seva decisió de tancar les plantes de Zona Franca, Montcada i Sant Andreu de la Barca, amb la incertesa que la situació genera a milers i milers de treballadores i treballadors.

Pel nombre d’empreses i el volum de plantilles afectades per l’anunci de Nissan, la del Barcelonès és la primera coordinadora que es constituirà, però aviat se’n constituiran a la resta de demarcacions, ja que l’afectació del possible tancament de Nissan va molt més enllà de Barcelona i del sector de l’auto. Entre les possibles empreses afectades també hi trobem Idiada i Elring Kimic de Tarragona, Tretty de Girona, Gestamp Abrera o el centre de Calsonic a Santa Margarida i els Monjos.

Des de UGT FICA de Catalunya seguirem denunciant que no hi ha cap raó que justifiqui el tancament de les plantes, i per això reclamem a Nissan que doni marxa enrere en la seva decisió, ja que Nissan té futur a Catalunya i la resta de proveïdors de Nissan, també.

 

 

Comments are closed.