Derbi es queda a Martorelles

 

derbi

El comitè d’empresa arriba a un preacord amb la direcció per mantenir la planta vallesana. Piaggio es compromet a mantenir la producció fins al juliol del 2012 i estudiar si es ven la planta a possibles compradors o manté la fabricació pròpia a Catalunya

El comitè d’empresa de Derbi va arribar ahir a la nit a un preacord amb la direcció de la planta de Martorelles perquè retirés les condicions de tancament de l’ERO que havia presentat. L’acord està ratificat per la direcció de Piaggio, així com per la plantilla, que ha donat el seu suport de manera unànime aquest migdia.

Així, Piaggio es compromet a mantenir la producció a Martorelles fins al juliol del 2012 i a buscar compradors per a la planta vallesana –n’hi ha d’interessats- durant aquest any. La multinacional italiana també ha plantejat que estudiarà la possibilitat de quedar-se a Catalunya, ja sigui fabricant motocicletes com fins ara o bé produint recanvis per a tot el grup.

De les condicions de l’ERO presentat només es mantenen 25 prejubilacions i la possibilitat que fins a sis treballadors fixos-discontinus s’acullin a baixes voluntàries amb una indemnització de 45 dies per any treballat (tindran preferència els treballadors que es troben a l’atur i que ja no cobren la prestació per desocupació).
Amb aquest acord es mantenen els 200 llocs de treball, com a mínim durant un any i amb perspectives de futur, així com també una marca catalana històrica.

Comments are closed.