DERBI tanca i deixa 96 treballadors al carrer

derbiEl Comitè d’Empresa continuarà instant a la Generalitat a què trobi un inversor que faci viable la planta de Martorelles

El grup inversor GIBA ha retirat la seva oferta de compra de les instalacions de Derbir a Martorelles i ha desistit en la seva intenció de portar un nou vehicle per a la fàbrica. Davant aquesta decisió, el grup Piaggio ha decidit tancar la planta productiva, que ocupa 98 treballadors i treballadores. Tanmateix, tot i que no ha quedat afectada la sucursal de Piaggio, (l’escissió de 2009 va generar la planta productiva i la central d’enginyers, recanvis i expedició de vehicles, depenent directament de la multinacional italiana) aquesta té els dies comptats si desapareix la planta productiva.

Avui s’inicia el període de consultes. La producció de la fàbrica de Derbi s’allargarà fins a finals del mes de març. Si no hi ha cap alternativa, es preveu que Piaggio acomiadi la plantilla de Derbi a principis d’abril. Per aquesta raó, el Comitè d’Empresa de Derbi insta de nou a la Generalitat perquè faci tot allò que estigui en les seves mans amb la finalitat de captar un nou inversor que pugui donar futur a la fàbrica i la plantilla de Derbi.

El mes de juny, la plantilla de Derbi va aprovar l’acord pel qual el Comitè forçava la direcció del grup a rebre les mateixes condicions acordades fins a desembre de 2012, fos quina fos la data de sortida de Piaggio de Martorelles.

– Que quan tanqués la planta de Derbi la indemnització per aquells treballadors que es quedessin a l’atur seria de 45 dies per any treballat, amb un màxim de 42 mensualitats, fins al 31 de desembre de 2012, i de 33 dies per any treballat amb un màxim de 24 mensualitats a partir de l’1 de gener de 2013.

– Que, en cas que hi hagués una alternativa per a la planta de Martorelles, aquells treballadors que fossin recol·locats en la nova empresa serien indemnitzats amb 40 dies per any treballat, amb un màxim de 42 mensualitats.

Tanmateix, el preacord garantia les prejubilacions a partir dels 55 anys i un augment linial de 3.500 euros.


Comments are closed.