Desconvocada la primera jornada de vaga a Burgundy botànica

burgundy

Continuen convocades vagues i concentracions per als dies 13 i 20, i del 25 al 29 de juliol

El Comitè d’Empresa de Burgundy Botànica ha decidit desconvocar la primera de les jornades de vagues previstes per aquest mes de juliol davant l’anunci del tancament de la planta de Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat), després que l’empresa es comprometés ahir en l’acte de mediació del Departament de Treball a tractar el conflicte sota els mateixos paràmetres de l’ERO d’inici, l’any 2009. Amb aquesta intenció, la multinacional s’ha traslladat de França a les seves instal·lacions de Sant Andreu de la Barca per assumir el nou procés negociador. La resta de dies de vaga previstos -13, 20 i del 25 al 29 de juliol- es mantenen.

 

La multinacional francesa Burgundi Botànica compta amb dues plantes productives a Catalunya, una a Sant Andreu de la Barca amb 26 treballadors i una altra a Palafolls (Maresme) amb 39. Ara la direcció pretén el trasllat de la planta llobregatenca a la seu central de la multinacional a Reyssouce (França), segons diu per motius del cost derivat del lloguer de les naus.

L’empresa, que no ha volgut oferir més alternatives, ofereix una indemnització de 20 dies per any treballat per la rescissió del contracte, o en alguns casos un trasllat de treballadors a la planta francesa. El 2009 la companyia ja va presentar un ERO de rescissió de 15 contractes de treball entre les dues fàbriques, amb les dificultats que va comportar aquella situació.

Burgundy Botànica es dedica a la composició d’extractes botànics, llavors d’infusions, ingredients farmacèutics, etc., i va ser fundada el 1903 pel Doctor Joan Vinyals. Durant una etapa va ser propietat de la multinacional alemanya Cognis Ibèrica (filial de Henkel), que encara és la propietària dels locals.

 

 

Vagues i concentracions Burgundy Botànica

 

DIES: 13 i 20, i del 25 al 29 de juliol

HORA: de 8 a 10 hores

LLOC: davant de la fàbrica (c. de Granada, 21, Sant Andreu de la Barca).

Comments are closed.