Desconvocada la vaga de RENFE: UGT aconsegueix la generació d’ocupació al Grup

renfe_380xDesprés de les intenses negociacions mantingudes aquest darrer mes, des que UGT va convocar vaga al Grup RENFE pel dia 22 de juny reclamant generació d’ocupació, ahir finalment vam aconseguir un punt de trobada amb l’empresa. Aquest matí l’empresa ha presentat una proposta al Comitè General d’empresa, que finalment ho ha ratificat.

En aquest document l’empresa ha recollit les reivindicacions que exigíem i per les quals convoquem la vaga, que tenien com a base i objectiu la generació d’ocupació en Renfe. En l’acord aconseguit es recullen, entre uns altres, els següents aspectes:
•75 nous ingressos de manera immediata en pràcticament tots els grups professionals: al juliol començarà el procés per a l’ingrés de 50 treballadors/as, i en l’últim trimestre es produiran 25 contractacions més.
•Prioritat d’incorporació dels treballadors/as d’Ample Mètric que tenien contracte de relleu i compten amb sentència d’acomiadament improcedent.
•Paralització de la externalizació de càrregues de treball prevista en Fabricació i Manteniment, comprometent-se l’empresa a elaborar un nou pla amb les organitzacions sindicals
•Establiment de les bases per a la generació massiva d’ocupació a mitjà i llarg termini.

En definitiva, des d’UGT valorem molt positivament aquest acord i donem per superada la conflictivitat, per la qual cosa procedirem a desconvocar la vaga. Considerem que és un gran començament per reprendre la via de la negociació amb l’empresa, tornar a la pau social i a la unitat sindical però, sobretot, per garantir el futur de l’empresa i dels seus treballadors i treballadores.  Generar ocupació era un dels nostres compromisos, i per fi ho hem aconseguit.

Comments are closed.