Dilluns, 12 de desembre, concentració a les 8:30 hores durant l’acte de conciliació per denunciar l’explotació de les multiserveis

nylstarLa UGT dóna suport a la denúncia interposada a Inspecció de treball per la cessió il.legal de cambreres de pis a l’Hotel Hilton Diagonal Mar

Aquest dilluns, 12 de desembre, a les 8:48 hores, tindrà lloc a la Inspecció de Treball l’acte de conciliació de les treballadores de l’empresa multiserveis External Outsourcing Elosa.

El Comitè d’Empresa de l’Hotel Hilton Diagonal Mar (amb majoria de la UGT) recolza la denúncia per cessió il·legal de treballadors aquesta empresa, que subministra una trentena de cambreres de pis a aquest hotel. De les trenta treballadores d’Elosa que treballen al Hilton Diagonal Mar, només sis són fixes. L’Hotel Hilton Diagonal Mar (un hotel quatre estrelles) compta amb una plantilla fixa de 150 treballadors i treballadores.

Les treballadores han denunciat davant la Inspecció de Treball la seva situació de precarietat perquè, malgrat la direcció de l’hotel argumenti que tot i ser una empresa multiserveis ells li apliquen el conveni d’hostaleria, això no és veritat: no gaudeixen dels dos dies de festa que marca el conveni, treballen 12 dies seguits, les seves jornades laborals són una mitjana de dues hores superiors a la jornada que els pertoca (amb la consegüent repercussió en vacances, indemnitzacions, atur). Algunes d’elles fa fins a tres anys que encadenen contractes d’obra i servei, tot i ser indefinides de facto.

Així mateix, les treballadores d’External Outsourcing Elosa no reben les seves nòmines i, per tant, ni tan sols saben a quin preu cobren les hores.

A partir de les 8:30 hores, en suport a les treballadores, tindrà lloc una concentració a les portes de la Inspecció de Treball, on la UGT tornarà a mostrar el seu rebuig contra totes les empreses de serveis integrals, siguin del sector que siguin, que empitjoren les condicions laboral dels treballadors i treballadores. Seguim recolzant “a igual treball, a igual salari”.

Comments are closed.