Dilluns concentració davant l’empresa Go Fruselva per denunciar la precarietat laboral de la plantilla subcontractada

La FeSMC – UGT de les Comarques de Tarragona convoca una concentració dilluns, 15 d’octubre, a les 14.00 h, davant l’empresa Go Fruselva, a la Selva del Camp, per denunciar la precarització de les condicions laborals i salarials de la seva plantilla subcontractada a través de l’empresa multiserveis BERCOSE.

Go Fruselva, empresa del sector agroalimentari dedicada a l’exportació de sucs, té una plantilla de més de 500 treballadors subcontractats a través de l’empresa multiserveis BERCOSE.

La FeSMC – UGT de les Comarques de Tarragona denuncia la mala pràctica de Go Fruseva  amb una convocatòria de procés electoral amb coaccions als treballadors i treballadores per negociar un conveni inferior al del sector.

La UGT denuncia la mala pràctica de les empreses multiserveis o empreses de serveis integrals que ofereixen serveis auxiliars a terceres empreses. Regulen les condicions laborals mitjançant convenis propis d’empresa amb condicions laborals i sous mínims, evitant l’aplicació dels convenis col·lectius sectorials. La contractació d’empreses multiserveis suposa per a l’empresa usuària una reducció de costos de l’activitat, a costa d’una major desregularització de les relacions laborals, empitjorant i precaritzant les condicions laborals i salarials de les persones treballadores d’aquestes empreses, que poden arribar a cobrar fins a un 50% menys.

La UGT en el marc de la campanya “A igual treball, igual sou”, engegada l’any 2016, denuncia les empreses que fan ús d’aquesta fórmula que comporta la pèrdua de drets dels treballadors amb la precarització de les condicions de treball –jornada, càrrega de feina, categoria professional- i salarials.

Comments are closed.