Dilluns, nova reunió de mediació davant la convocatoria de vaga al sector del transport de Barcelona

transports
En l’assemblea d’avui, més de 300 delegats han donat suport a la vaga dels dies 21, 22 i 23 de desembre, a la que estan convocats 27.500 treballadors

Més de 300 delegats de la UGT i la CONC al sector de transport de mercaderies per carretera de la província de Barcelona han secundat aquest matí en assemblea la vaga prevista per als propers 21, 22 i 23 de desembre.

Els treballadors i les treballadores del sector porten tot aquest any 2011 sense conveni, ja que les dues patronals -l’Associació Catalana d’Empreses de Transport de Mercaderies (ACET) i la Federació Catalana de Transports de Barcelona (TRANSCALIT)- no volen iniciar la negociació del nou conveni “fins després de la reforma laboral”. Els requisits d’ACET i TRANSCALIT per a un nou acord són tres anys de congelació salarial, eliminació de complements salarials com antiguitat o incapacitat temporal, i supressió de drets socials.

Estan convocats a la vaga 27.500 treballadors i treballadores de 1.500 empreses a Barcelona. Les aturades afectaran els subministrament de materials a les diferents fàbriques, centres de serveis i de distribució alimentària, i centres distribució de carburants de la província de Barcelona.

El departament d’Empresa i Ocupació ha tornat a convocar els sindicats el proper dilluns, 19 de desembre, en una nova reunió de mediació. El dimarts, la UGT i la CONC han convocat una nova assemblea de treballadors per preparar les tres jornades de vaga.

Comments are closed.