Dilluns vaga i concentració de la plantilla de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya

fgcLa direcció no compleix els acords pactats i es nega a negociar

La secció sindical de la UGT de Catalunya a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya convoca tres dies d’aturades per mostrar el rebuig de la plantilla contra les modificacions substancials de les seves condicionals laborals dels treballadors. La primera jornada de vaga serà el pròxim dilluns, 16 de juny, de 12 a 16 hores. A les 12 del matí els treballadors i les treballadores dels FGC es concentraran a l’estació de Plaça Catalunya.

Després de dues reunions de mediació al Departament d’Empresa per la convocatòria de vaga, l’empresa ha continuat amb la seva actitud prepotent i la Generalitat ha posat un 20% de serveis mínims, tot incomplint els acords anteriors. Durant les reunions el comitè d’empresa va proposar solucions per alguns aspectes que l’empresa utilitza per asfixiar als seus treballadors.

Les principals modificacions s’apliquen a l’àrea d’operacions; el problema fonamental és que la direcció no dóna peu a les negociacions amb el comitè d’empresa com s’expressen en els acords signats. Per exemple, els canvis d’horaris s’han d’avisar amb 15 dies de preavís per negociar amb el comitè d’empresa la seva aplicació, tal com especifica l’acord però la direcció no comunica les modificacions amb temps i ho aplica unilateralment. D’altra banda, un acord que tampoc es compleix és que els operaris treballin un màxim de 8,45 hores, actualment s’arriben a fer torns de 10 hores.

Per tot això, la plantilla de FGC es mobilitza aquest dilluns i si la direcció continua amb aquesta actitud autoritària i immobilista les vagues continuaran al setembre.

Comments are closed.