Dimecres, aturades i concentracions contra les taxes judicials a tot l’estat

Els sindicats de Justícia han convocat una concentració a la Ciutat de la Justícia de 12 a 13 hores

Les associacions de jutges i fiscals també han convocat aturades en aquest hora a totes les seus judicials

La UGT de Catalunya dóna suport a les mobilitzacions convocades per diferents associacions de jutges i fiscals contra la llei de taxes judicials, que suposen un obstacle en l’accés de tots els ciutadans i les ciutadanes a la justícia. S’han convocat aturades demà dimecres, 12 de desembre, de 12 a 13 hores, a totes les seus judicials.

Per la seva banda, la UGT de Catalunya i la resta de sindicats amb representació a l’Administració de Justícia de Catalunya han convocat la concentració de protesta a les 12 hores davant la porta dels jutjats de la Ciutat de la Justícia de l’Hospitalet de Llobregat, i iniciaran una recollida de signatures en defensa del servei públic de Justícia per a tota la ciutadania sense exclusions.

Defensem que la Justícia segueixi sent un servei públic amb accés de tots les ciutadans en condicions d’igualtat, tal com proclama la Constitució, que recull el principi de tutela judicial efectiva.

Ens oposem a la llei de taxes judicials perquè crea una justícia només per a una minoria privilegiada i impedeix l’accés a aquest dret fonamental a la immensa majoria de la societat per no tenir els recursos que aquesta llei establix.

Denunciem l’obscurantisme i el despotisme del ministre de Justícia en l’elaboració i tramitació dels projectes de llei de reforma de l’Administració de Justícia, menyspreant els professionals i empleats públics.

Ens oposem a altres projectes del Ministeri de Justícia de reforma d’aquesta Administració (com és la mercantilització del Registre Civil), que suposaran un encariment de la Justícia per als ciutadans, que hauran de pagar per uns serveis que ara prestem els empleats públics de l’Administració de Justícia de forma gratuïta, al ser un Servei Públic indispensable.

Comments are closed.