Divendres, 30 de novembre, vaga general a Correus

Els sindicats de Correus CCOO, UGT, CSIF i Sindicato Libre adverteixen al Govern i a Correus que el 30 de novembre, si no concreta els compromisos anunciats, hi haurà vaga general i un divendres negre postal.

Els sindicats convocants esperen que el Govern socialista passi de les promeses als fets i reverteixi de congelació salarial, el 35% de temporalitat i el 22% de minijobs heretada de l’anterior Govern.

A quatre dies de la convocatòria, CCOO, UGT, CSIF i Sindicato Libre, que sumen el 85% de representació sindical a Correus, han tornat a advertir al Govern i a la Direcció de l’empresa que aniran a la vaga general del 30 de novembre si en els propers dies no es tradueixen les reivindicacions en millores salarials, d’ocupació i drets.

Les retallades de 15.000 llocs de treball en els últims anys -2.760 a Catalunya-, de salari -amb una pèrdua de poder adquisitiu entre el 9% i el 14%, segons els col·lectius- i de drets, han portat a una plantilla de gairebé 60.000 treballadors i treballadores a emprendre una onada de mobilitzacions, aturades i concentracions que van començar el mes de maig i que portarà a tres jornades de vaga general els dies 30 de novembre i 21 i 26 de desembre, coincidint amb els increments de paqueteria derivats del Black Friday i de la campanya de Nadal i Reis.

Els treballadors i els seus representants sindicals consideren inassumibles que els volums de feina s’estiguin incrementant un 35% respecte a l’any passat, segons estimacions de la mateixa direcció de l’empresa, i aquesta sobrecàrrega de feina hagi de suportar-se amb la retallada més important d’ocupació de tot el sector públic, amb una ocupació precària, amb temporalitat disparada i amb milers de contractes a temps parcial, i amb salaris congelats des de fa vuit anys.

Els sindicats convocants recorden que l’única manera de desactivar aquestes tres jornades de vaga general és passar dels compromisos a la concreció que, en forma d’acord laboral, incorpori mesures per a la recuperació salarial, d’ocupació i de drets laborals, que ha de plasmar-se en els propers dies. A les portes de Nadal, els ciutadans i ciutadanes es mereixen un servei públic normalitzat i el Govern és qui té a la seva mà aconseguir-ho desactivant el conflicte.

Comments are closed.