Dos detinguts per una nova agressió als treballadors del Trambesòs

tambaixLa UGT de Catalunya torna a mostrar la seva indignació per la manca de seguretat de la plantilla i dels usuaris, i exigeix una resposta urgent davant aquestes agressions

La UGT de Catalunya torna a denunciar la inseguretat amb què la plantilla del Trambesòs treballa diàriament en la línia de Sant Adrià del Besòs i Badalona.

Dissabte passat a la nit va produir-se una nova agressió a la línia del Trambesòs. Aquest cop, l’incident va tenir lloc a l’estació de Sant Adrià quan un grup de joves provinent de la zona d’oci propera a aquesta estació va entrar al tramvia consumint drogues. El conductor va advertir-los que no està permès fumar dins del vagó i, en veure que ells feient cas omís a l’advertència, va alertar els dos agents de seguretat privada que feien el seu torn a l’andana. La parella va obligar-los a baixar del comboi. El grup va decidir doncs atacar-los amb pals, ampolles i pedres. Els vigilants van patir múltiples contusions i fractures, i van haver de ser ingressats a l’hospital. També va patir lesions diverses el conductor del Trambesòs, que va baixar a auxiliar els companys de seguretat en un intent d’evitar la brutal agressió que s’estava produint.

Després dels incidents, la policia local de Sant Adrià ha detingut dos dels agressors. Cal recordar que, des de fa uns mesos, la llei ferroviària reconeix tots els treballadors de l’explotació tramviària com a agents de l’autoritat, empara que també tenen els treballadors i les treballadores de la resta de transport públic.

Des de la UGT de Catalunya demanem una resposta urgent a la manca de seguretat de la plantilla i els usuaris del Trambesòs en el seu pas pels barris més conflictius per tal que no es tornin a repetir aquestes situacions i que es garanteixi d’una vegada per totes la integritat dels treballadors es garanteixi. Per aquesta raó demanem més implicació per part dels ajuntaments i de les forces policials.

 

Comments are closed.