Draka cables presenta un ERO per acomiadar 30 treballadors

drakaLa plantilla de Santa Perpètua de Mogoda farà vaga la setmana del 3 de febrer

La direcció de Draka Cables ha presentat un expedient de regulació d’ocupació per acomiadar 30 treballadors de la planta de Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental). El comitè d’empresa denuncia que, a més, la direcció vol supeditar la indemnització que rebrien els afectats a què la resta de la plantilla accepti més flexibilitat.

La darrera oferta de l’empresa és rebaixar a 27 els acomiadaments, amb una indemnització de 33 dies per any treballat amb un màxim de 24 mensualitats, a canvi de què la resta dels treballadors acceptin 50 dies efectius més l’any. Si no, la indemnització dels 30 afectats per l’ERO seria de 20 dies per any treballat.

Davant d’aquest xantatge, el comitè ha convocat una setmana de vaga que s’iniciarà el dia 3 de febrer.

La plantilla de Draka Cables està formada per 172 treballadors i treballadores que ja s’han vist afectats per quatre expedients de regulació d’ocupació temporals en els darrers cinc anys, amb una afectació mitjana de 170 dies. A més, s’han produït més de 60 baixes incentivades en els darrers anys.

Draka Cables, pertanyent al grup Prysmian, es dedica a la fabricació de cables especials industrials, com per exemple, d’alta i mitjana tensió, marins, per a mines, etc.

Comments are closed.