El 100% de la plantilla de Blanco a Catalunya ha secundat la jornada de vaga d’avui

blanco1El 100% de la plantilla de Blanco a Catalunya ha seguit avui la vaga de 24 hores convocada en rebuig al tercer expedient de regulació presentat per la companyia. Les treballadores i els treballadors també s’han manifestat davant de la botiga principal de la cadena a Barcelona, al carrer Pelai.

Aquest és el tercer expedient que presenta la companyia des que el 2013 va ser declarada en fallida tècnica i es va iniciar un concurs voluntari de creditors: va tancar-se el 40% de les botigues i va presentar-se un ERO que afecta 711 persones. A finals de 2013, Blanco va ser adquirida pel grup AlHokair, però els mals resultats van seguir empitjorant, i el 2015 va presentar-se un segon ERO que fa fora 189 treballadors i treballadores.

Ara, després que el mes de juliol Blanco fos adquirida per un grup inversor de Dubai, la plantilla torna a enfrontar-se a un nou ERO. Des del nostre sindicat rebutgem aquesta mesura i entenem que existeixen mesures molt menys traumàtiques i que la presentació d’un nou ERO no és garantia de reflotar la cadena. La UGT tem que aquest tercer expedient acabi amb la pràctica totalitat dels centres de Blanco a Catalunya i de la seva plantilla, uns 45 treballadors.

En cas que la direcció de Blanco no canviï el seu posicionament,  es convocaran noves aturades i mobilitzacions.

Comments are closed.