El 26% dels treballadors públics cobren menys de 1000€ i el 38% són temporals

imagen_fsp_1000e
La UGT de Catalunya posa en marxa la campanya “N’hi ha que diuen… Quatre veritats sobre els serveis públics”

La Federació de Serveis Públics de la UGT de Catalunya ha posat en marxa la campanya “N’hi ha que diuen… Quatre veritats sobre els serveis públics”, amb l’objectiu de defensar que els ciutadans i les ciutadanes tenen dret a serveis públics de qualitat i que retallar aquestes serveis significa retallar l’Estat del Benestar.

Però, d’altra banda, la campanya també vol servir per explicar la realitat dels treballadors i les treballadores del sector públic, a qui sempre es vol relacionar –moltes vegades de manera interessada- amb feina segura, salaris alts i poca productivitat.

La campanya desemmascara, mitjançant cartells i un vídeo, aquestes quatre mentides:

N’hi ha que diuen “No feu res i guanyeu una calerada”. El 26% dels empleats públics cobren menys de 1.000 euros. El salari mig dels empleats públics no arriba als 1.300 euros. Veure cartell.

N’hi ha que diuen “Tu, rai, que treballes de funcionari”. El 38% dels empleats públics són temporals i ens els darrers 10 anys la temporalitat a l’Administració Pública s’ha duplicat. Veure cartell.

N’hi ha que diuen “En aquest país hi ha massa funcionaris”. Espanya té el nombre d’empleats públics per habitant més baix de la Unió Europea dels 15, concretament un 15% de funcionaris respecte al total de la població activa, mentre que, per exemple, a França tenen un 29%, a Dinamarca un 32% i a Suècia un 33%. A més, Catalunya té el nombre d’empleats públics més baix d’Espanya, el 3,95% de la població, enfront de València (4,56%), Andalusia (6%) o Madrid (6,6%). Veure cartell.

N’hi ha que diuen que els serveis públics no funcionen. L’informe “La percepció dels serveis públics a Espanya (1985-2008)” diu que 8 de cada 10 ciutadans i ciutadanes estan satisfets o molt satisfets amb la qualitat dels serveis. Segons aquest mateix informe, quan es demana als ciutadans i les ciutadanes que valorin la despesa de l’Estat en serveis públics, s’observa amb claredat que, excepte en defensa, la despesa és percebuda com a insuficient en tots els sectors de la política pública. Veure cartell.

En aquest enllaç podeu veure el vídeo “N’hi ha que diuen… Quatre veritats sobre els serveis públics”.

Comments are closed.