El 54% dels espanyols creuen que les empreses són corruptes

elperiodico.gif Més de la meitat dels espanyols consideren que les empreses privades són "força corruptes o extremadament corruptes", mentre que el 43% de les empreses que componien l’Ibex 35 el 2006 "no tenen una política clara d’anticorrupció", segons dades del Baròmetre Global de la Corrupció 2006.
Aquest estudi, elaborat per Transparència Internacional (TI) i presentat ahir a Madrid, afirma que el sector en què es percep més corrupció és el de la política (63%), seguit del sector privat, i del de registres i serveis (47%), molt lligats a la construcció. Completen aquesta llista els mitjans de comunicació (44%), el poder legislatiu, el sistema legal i el poder judicial (41%), la recaptació d’impostos (37%), els serveis públics telefònics, de gas i electricitat (37%) i la policia (29%).
"La corrupció i els suborns afecten substancialment i principalment els pobres", va afirmar en la presentació de l’informe el president d’honor de la Fundació Ortega y Gasset, Antonio Garrigues, que també va destacar que "un de cada 10 entrevistats reconeix que ha pagat un suborn en l’últim any".
{mxc} 

Comments are closed.