El 65% de les dones creu que té menys promoció professional que els homes

donatreballadora.pngLa UGT de Catalunya presenta demà les conclusions del projecte europeu VÈRTEX de foment de la igualtat d’oportunitats a la feina 

Demà dimarts, 4 de desembre, la UGT de Catalunya organitza el seminari final del projecte EQUAL VERTEX, que ha liderat al llarg d’aquests últims tres anys juntament amb la Fundació Mª Aurèlia Capmany i en el qual han participat l’Ajuntament de Barcelona i el de l’Hospitalet de Llobregat, el Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, Foment del Treball Nacional, la Federació Empresarial Catalana del Sector Químic, l’Institut Català de les Dones, Asepeyo, la Unió Patronal Metal·lúrgica i la Universitat de Barcelona.

El Projecte Vertex s’emmarca en la Iniciativa de la Unió Europea Equal, i té com a objectiu la igualtat d’oportunitats entre dones i homes, reduint desequilibris entre aquests i donant suport a l’eliminació de la segregació en el treball. Els aspectes més importants que s’han treballat són la discriminació salarial, l’accés a l’ocupació, la formació, la promoció professional i la salut laboral.

 

Demà, en aquest seminari de cloenda del projecte, es presentaran les conclusions de l’estudi realitzat a partir de 500 enquestes a dones treballadores, entrevistes personalitzades i grups de discussió, que ofereix dades com aquestes:

  • El 65% de les dones enquestades creuen que tenen menys possibilitats de promoció professional que els homes.
  • El 30% de les dones enquestades creu que cobren menys que els homes per realitzar la mateixa feina.
  • El 41% de les dones enquestades creu que tenen més dificultats d’accedir a la formació que els homes.

  

L’acte tindrà lloc a la Sala d’Actes del sindicat (Rambla de Santa Mònica, 10, Barcelona) començarà a les 9.30 hores, amb les intervencions de Josep M. Àlvarez, secretari general de la UGT de Catalunya, i Marta Selva, presidenta de l’Institut Català de les Dones.

Comments are closed.