El 80% de la plantilla de Correus secunda la vaga

Aquesta mitjanit s’ha iniciat la primera jornada de vaga general a Correus, amb un seguiment massiu a Catalunya i a l’Estat, proper al 80%.

Els sindicats convocants (la UGT, CCOO i CSIF) considerem que l’elevat suport a aquesta jornada de vaga indica el rebuig a les retallades i la precarització en ocupació (amb una retallada de 15.000 llocs, 2.760 a Catalunya), en salari (amb pèrdues d’entre el 9% i el14%) i de drets, amb altíssims nivells de temporalitat i de precaris contractes a temps parcial.

Si el Govern de l’Estat i la direcció de Correus volen que els treballadors i les treballadores creguin els seus compromisos i les seves intencions expressades en l’anterior etapa d’oposició i en els mesos de govern, han de traduir les paraules en fets i exercir la seva responsabilitat amb els gairebé 60.000 treballadors i treballadores de Correus (uns 10.000 a Catalunya) amb un acord plurianual amb increments salarials, d’ocupació i de drets.

La proposta de l’empresa a la taula de negociació ahir, presentada en l’últim moment a escassos minuts dels primers torns de nit de la jornada de vaga, és irrisòria. Els sindicats només desconvocarem les vagues generals del 21 i el 26 de desembre, en plena campanya nadalenca, si el Govern i la direcció de l’empresa inclouen 15.000 llocs de treball fixos per restaurar els llocs eliminats, la incorporació de fons addicionals per incrementar les nòmines mileuristes després de vuit anys de congelació i retallades salarials, i millores de promoció, provisió de llocs i drets.

Comments are closed.