El 95% de la plantilla d’Autoliv aprova el preacord que fixa les condicions del tancament de la planta de Granollers

autolivEl 95% dels treballadors i les treballadores de la planta d’Autoliv (251 vots sí; 12 no; 1 en blanc) han aprovat aquest matí en assemblea el preacord que fixa les condicions dels afectats per l’ERO d’extinció pel tancament de la planta de Granollers.

1.    Els treballadors i les treballadores afectats per la mesura extintiva percebran en el moment de l’extinció del seu contracte una indemnització equivalent a 45/33 dies, amb un màxim de 42/24 mensualitat, de salari per any treballat.

2.    S’acorda una indemnització complementària per treballadors de 25.000 euros, a excepció dels treballadors englobats a la categoria de ‘manager’.

3.    La companyia pagarà des de l’1 de gener de 2016 un plus mensual de 250 euros a cada empleat, a excepció dels ‘managers’, si es compleixen els objectius globals de la planta de qualitat i productivitat fixants.

4.    A més, els treballadors percebran un import garantit de 12 mensualitats de 216,67 euros, en concepte de plus de qualitat de 2015.

5.    A efectes dels punts anterios, el salari regulador serà el de 31 de desembre de 2015, llevat per a les baixes que es produeixin en el 2016, a les quals s’aplicarà l’increment fixat per conveni (mínim de l’1,1%)

6.    La companyia garantirà la compensació dels dies consumits dels Expedients de Regulació d’Ocupàció Temporals aplicats a l’empresa, en cas de deducció pel SEPE.

El preacord garanteix que aquells treballadors que tinguin 55 anys el 31 de desembre de 2016 accediran a la jubilació anticipada. La companyia aportarà el 80% del salari net, que s’incrementarà esgraonadament fins als 63 anys.

D’altra banda també es fixen les condicions per aquells treballadors que estiguin interessats a traslladar-se a la planta de València.

Les extincions de contractes finalitzaran el 31 de desembre de 2016, excepte en determinades circumstàncies vinculades al tancament del negoci, que podrien allagar-se fins al 31 de març de 2017.

El preacord aprovat aquest matí per la plantilla d’Autoliv permet desconvocar la vaga.

Comments are closed.