El col·lectiu de pràctics del Port de Barcelona arriba a un acord que permet desconvocar les mobilitzacions previstes per al mes d’abril

practics-port

Aquest acord compleix amb les reivindicacions de la plantilla pel que fa salari, jornada i ultraactivitat

Després d’una llarga sessió de negociacions, ahir a la tarda el comitè de vaga i la representació laboral dels treballadors de la corporació de pràctics del Port de Barcelona – la UGT és el sindicat majoritari a la taula del conveni- van signar un acord de mediació que permet desconvocar les mobilitzacions previstes per aquest mes d’abril, i que havien d’iniciar-se demà divendres, dia 7.

Els pràctics del port tenen un paper fonamental en les operacions d’atracada i desatracada de vaixells de grans dimensions. També són els encarregats d’assessorar el capità en les maniobres d’entrada i sortida del port. Al Port de Barcelona, el col·lectiu suma una cinquantena de treballadors i treballadores.

Amb aquest acord queden ateses les reivindicacions de la plantilla pel que fa salari, jornada i ultraactivitat. Només queda sense resoldre la qüestió relacionada amb la presència d’un segon tripulant en les llanxes d’ús professional. La Capitania Marítima de Barcelona és l’única de tot l’Estat que permet que els transbordaments en llanxes d’ús professional es facin únicament per un patró, quan a la resta de ports estatals els patrons van acompanyats sempre d’un mariner. En aquest sentit, s’ha acordat que s’establiran protocols d’actuació que fixaran la dotació mínima de seguretat quan les condicions de navegació excedeixin l’exempció (condicions de mar inferiors a marejada), que va marcar la Direcció General de la Marina Mercant l’any 2002.

La UGT valora molt positivament aquest acord, ja que compleix les expectatives legítimes dels treballadors i les treballadores de Pràctics de Barcelona i obre la porta a continuar amb les millores del col·lectiu en matèria de condicions i seguretat en el lloc de treball.

Comments are closed.