El Comitè d’Empresa convoca 10 dies de vaga a CREA-A, la rotativa del Grup Godó

pressL’empresa ha presentat tres ERO: 29 acomiadaments, rebaixa d’un 25% del sou de 24 treballadors i la modificació substancial de les condicions laborals de la resta de la plantilla

El comitè d’empresa de CRE-A, el taller d’impressió del Grup Godó, ha convocat 10 dies de vaga, de les 06:00 hores del 14 de juny a les 06:00 hores del 24 de juny, com a mesura de pressió pels tres expedients de regulació d’ocupació que ha obert la direcció.

D’una banda, CRE-A ha presentat un ERO per acomiadar 29 treballadors d’una plantilla de 100 persones.

D’altra banda, l’empresa pretén aplicar una reducció horària i, per tant, una reducció salarial que arribaria al 25%, a 24 treballadors.

CRE-A també ha plantejat la modificació substancial de les condicions laborals de la resta de la plantilla, amb la inaplicació del conveni vigent. Entre d’altres, la direcció vol imposar un calendari laboral de 7-7, és a dir, la successió de 7 dies de feina amb 7 dies de descans, sense vacances al llarg de l’any.

Davant d’aquesta situació, el comitè d’empresa ha convocat 10 dies de vaga que, presumiblement –perquè sempre ho fa- el Grup Godó vulnerarà, portant a imprimir els diaris a d’altres empreses de fora del grup. A les rotatives de CRE-A s’imprimeix La Vanguardia, Mundo Deportivo, ARA i Qué!.

Recordem que l’any passat el Grup Godó va obtenir uns beneficis de més de 7,2 milions d’euros.

Comments are closed.