El comitè d’empresa de ciments Molins Industrial convoca 5 dies de vaga

cimentsLa direcció bloqueja el conveni col·lectiu des del 2011 i exigeix un augment de la jornada laboral i doble escala salarial

Avui dijous, 9 de maig, el comitè d’empresa de Ciments Molins Industrial ha presentat al Servei Territorial d’Empresa i Ocupació la convocatòria de 5 dies de vaga: els dies 23 i 29 de maig i 5, 14 i 19 de juny. Aquesta proposta de convocatòria de vaga ha sigut recolzada per unanimitat de la plantilla en assemblea.

La representació del treballadors considera que l’empresa té bloquejada la negociació del conveni col·lectiu des de l’any 2011, actitud que contrasta amb el fer que l’activitat actualment de l’empresa es troba en plena capacitat productiva.

L’última proposta de conveni presentada pel comitè -aprovada per unanimitat en assemblea- ja suposa un gran esforç per als treballadors i les treballadores de la companyia i comporta la congelació salarial pels anys 2011 – 2014, tenint en compte que el Grup Molins i la pròpia cimentera ubicada a Sant Vicenç dels Horts han obtingut beneficis. Tanmateix, l’empresa l’ha rebutjada i demana esforços com augmentar la jornada laboral i una doble escala salarial per als nous contractes, entre d’altres, que per al conjunt de la plantilla són inacceptables.

L’objectiu i reivindicació d’aquestes convocatòries de vaga són el bloqueig en la negociació del conveni col·lectiu i la possible reducció de la plantilla.

Ciments Molins Industrial vol un canvi de model industrial i laboral que perjudicarà els treballadors i les treballadores de la cimentera, les empreses col·laboradores, els veïns i veïnes de les poblacions properes i el propi sector cimenter català i espanyol.

La plantilla de Ciments Molins Industrial viu una situació d’incertesa, desconfiança i inseguretat que ja no pot suportar durant més temps.

Comments are closed.