El comitè d’empresa del Zoo de Barcelona denuncia els nyaps de les instal•lacions del recinte

camellEn lloc de demanar responsabilitats, l’Equip Directiu inicia un procés de privatització encoberta

Després que la pluja hagi malmès la teulada dels nou mercat dels Encants, el Comitè d’Empresa del Zoo de Barcelona vol alertar que aquest no és l’únic problema de goteres que arrosseguen les instal·lacions municipals de la ciutat.

Des de fa temps, el Comitè d’Empresa del Zoo de Barcelona denuncia la situació que aquesta institució pateix amb les obres estrenades en els darrers anys: les goteres s’estenen pel dormitori dels elefants, el Punt Verd, en la instal·lació de muntjacs del complexe ‘Terra de Dragons’, o en el dormitori de camells.

El Comitè d’Empresa denuncia que, tot i que l’Ajuntament aposta per la remodelació d’aquesta institució emblemàtica, a l’hora d’executar les obres existeix una evident manca de coordinació i supervisió per part de l’equip directiu del Zoo. Això comporta no només un increment de les despeses municipals, sinó que també representa un perill per a la Col·lecció Zoològica i el personal cuidador, donades totes les deficiències que les obres presenten un cop són lliurades.

A la llista de nyaps s’han de sumar les deficiències de funcionament de la instal·lació de dragons de Komodo, inaugurada al 2012, i l’ús de pintura inadequada per al recobriment de les piscines de dofins i lleons marins, amb continus despreniment que han estat denunciats reiteradament pel Comitè d’Empresa.

En lloc de demanar responsabilitats que solucionin la ineficàcia de l’Equip Directiu, l’empresa gestora del Zoo (B:SM) proposa un canvi de model de gsetió que passa per desmantellar el model públic actual i anar cap a una privatització encoberta, començant per la Brigada de Manteniment, un equip multidisciplinar de professionals que, amb la seva dilatada experiència, cobreixen les necessitats  que requereix una institució tan complexa i que manté animals salvatges (alguns d’ells potencialment perillosos).

Comments are closed.