El comitè d’Alstom exigeix a la direcció i la Generalitat que no es desentenguin dels acords signats

ugt-chinos
Ahir estava prevista una reunió del comitè d’empresa i la direcció d’Alstom Transport amb el subdirector general d’Indústria de la Generalitat de Catalunya per fer el seguiment del desenvolupament dels Acords Tecnològics de l’any 2007, que es van incloure en el pla de viabilitat de l’acord sobre l’ERO temporal del passat 15 de juliol de 2010 com a pla industrial complementari a l’expedient. Aquesta reunió ja s’havia ajornat al mes de març per part de la direcció de Santa Perpètua amb l’argumentació que amb la pressió d’una convocatòria de vaga sobre la taula no es reunien.

En la nova convocatòria per tractar sobre l’incompliment d’aquests acords, l’Administració havia afegit un nou punt a l’ordre del dia (pla de viabilitat Alstom), de manera que el comitè d’empresa es va posar en contacte amb el subdirector general d’Indústria per indicar-li que aquest tema no corresponia i calia treure’l de l’ordre del dia, ja que és un tema en procés d’informació i consulta en el marc intern de l’empresa. La resposta a aquesta petició ha estat la suspensió de la reunió per part de la Generalitat, que ha al·legat problemes d’agenda.

Davant aquesta nova suspensió de la reunió, el comitè d’empresa denuncia que Indústria s’està desentenent, per acció o omissió, de l’incompliment dels Acords Tecnològics signats i, per tant, del futur de la planta de Santa Perpètua, i que això només beneficia la direcció d’Alstom a Espanya i París, que pretenen esgotar la data de vigència pactada per no complir el que està acordat. Per aquesta raó, el plenari del comitè d’empresa, juntament amb les seccions sindicals de la UGT de Catalunya i CCOO, han decidit:

  • Prendre les mesures adequades per impedir que la Generalitat s’eximeixi del desenvolupament dels Acords Tecnològics.
  • Adreçar-nos en persona a la Direcció General d’Indústria per exigir una nova reunió entre les parts per tractar aquest tema, i no admetrem dilacions ni excuses per part de l’empresa ni de l’Administració per al desenvolupament i compliment d’aquests acords.

Paral·lelament, manifestem la nostra preocupació pel futur de la indústria ferroviària a Catalunya i dels llocs de treball d’aquest sector, i instem el Govern de la Generalitat a intervenir, aprofitant el seu paper privilegiat d’Administració-client, per defensar un sector que és estratègic a Catalunya i per requerir a les multinacionals com Alstom -en un moment en que s’estan replegant cap als seus països d’origen- que reverteixin part dels seus beneficis en els territoris on estan instal·lades. La indústria ferroviària és un sector estratègic i Catalunya no pot ni ha de permetre’s el luxe de perdre’l.

Comments are closed.