El comitè de B:SM denuncia davant la Inspecció de Treball que la direcció de l’empresa i l’Ajuntament de Barcelona oculten informació sobre la privatització dels aparcaments

bsmEl comitè d’empresa de Barcelona: Serveis Municipals (B:SM) ha denunciat davant la Inspecció de Treball que la direcció incompleix el dret a la informació dels representants del treballadors i els denega i oculta informació sobre la privatització dels 15 aparcaments més rentables que l’empresa municipal gestiona a la ciutat, fet que repercuteix directament sobre els treballadors i les treballadores.

Per al comitè, cada cop són més evidents les sospites que la privatització de part dels aparcaments de B:SM emmascara una ambiciosa operació financera de l’equip municipal destinada a afavorir determinades empreses del país, en detriment del benefici públic i col·lectiu.

D’una banda, cap de les argumentacions de la representació social contràries al pla de privatització –batejat per l’Ajuntament com a “Operació Terranova”-, incloses les al·legacions formalment registrades, s’han tingut en consideració.

D’altra banda, la idea del comitè de denunciar l’Ajuntament davant la Justícia per promoure una operació perjudicial per als interessos de la ciutat, dels treballadors de B:SM afectats i de la viabilitat de la pròpia empresa resulta impossible pel secretisme i la manca de transparència del consistori i la direcció de l’empresa.

Per tal de valorar la interposició d’una denúncia amb dades fidedignes, el comitè d’empresa va demanar per escrit a l’Ajuntament l’informe de valoració realitzat per la consultora financera Altium Capital en paral·lel a l’expedient informatiu municipal, d’obligada exposició pública. Aquest informe recull de manera detallada dades referents al sector, una anàlisis exhaustiva dels aparcaments afectats, endeutament i accionariat de la futura empresa BAMSA i, el més important, valor de la nova empresa i marge de beneficis anual.

Aquestes dades econòmiques també es van sol·licitar el dia 28 d’octubre a la segona tinent d’alcalde i presidenta de B:SM, Sònia Recasens, durant la presentació dels pressupostos de l’Ajuntament, sense obtenir resposta.

Per la seva banda, la Direcció de Serveis d’Empreses, Consorcis i Fundacions de l’Ajuntament de Barcelona, després d’autoritzar la consulta de l’informe en la seu de l’empresa, es va desdir i la va denegar. Des de llavors tots els intents davant de la direcció de B:SM de sol·licitud de l’informe han resultats inútils, el darrer d’ells el dia 27 de novembre.

Davant d’aquesta evident manca de bona fe i d’ocultació de dades als legítims representants de la plantilla per part de B:SM i l’Ajuntament de Barcelona, el comitè s’ha vist obligat a recórrer a la Inspecció de Treball.

Comments are closed.