El comitè de Duracomm acusa la direcció de la multinacional de deixar morir l’empresa

duracomm-logoLa direcció no ofereix cap informació sobre el futur i la viabilitat de l’empresa a Catalunya i la plantilla tem un nou concurs de creditors o un ERO d’extinció

El comitè d’empresa de Duracomm -situada a l’Hospitalet de Llobregat i dedicada a la venda directa de productes i aparells per a la neteja de la llar, bellesa, descans i cuina- denuncia que la direcció de la multinacional nordamericana està deixant morir l’empresa i no ofereix cap informació sobre el futur i la viabilitat de l’empresa a Catalunya.

Al setembre de 2013, la multinacional nordamericana Duracomm (propietat de l’empresari Benny Lee) va comprar la unitat de negoci de Productos Mercedes, que es trobava en concurs de creditors des del gener, i la va liquidar. Duracomm va mantenir 33 treballadors i treballadores de Productos Mercedes i va ampliar plantilla fins a superar el centenar de treballadors, ja que preveia “facturar 10 milions d’euros el 2014 i triplicar aquesta xifra en un termini de tres anys”.

Tanmateix, al novembre passat la direcció de la multinacional va haver d’intervenir pel forat econòmic de l’empresa i la mala gestió de la direcció local, de la qual se’n va desfer. Des de llavors, la plantilla espera sense saber què serà de l’empresa, si hi haurà un nou concurs de creditors o un ERO d’extinció, i Benny Lee no lliura cap documentació ni informació al comitè. Els treballadors i les treballadores han començat l’any sense feina, sense saber si cobraran la nòmina d’aquest mes –des de novembre no es cobren comissions ni hores extres-, i la plantilla s’ha reduït fins a ser 57, per contractes que no s’han renovat i personal que ha preferit marxar davant la manca d’expectatives.

El comitè exigeix a l’empresa que aclareixi quin és el seu futur, i si no és així adoptarà les mesures legals oportunes.

Comments are closed.