El Comitè d’Empresa arriba a un acord amb Johnson Controls Eurosit que penalitzarà l’empresa en cas d’acomiadaments

johnsoncontrolLa Direcció de Johnson Controls Eurosit (Abrera) i el Comitè d’Empresa han arribat aquesta matinada a un preacord que ha estat ratificat aquest matí en assemblea pels treballadors i les treballadores de la planta. El 95% dels vots emesos han estat a favor de subscriure l’acord, que s’articula en els següents punts:

  1. La Direcció de l’empresa no descomptarà el dia de vaga a aquells treballadors i treballadores que hagin exercit el seu dret fonamental. Aquest compromís per part de l’empresa s’aplicarà tant al personal directe de la plantilla com als treballadors d’ETT.
  2. Els treballadors de la planta d’Abrera podran plantejar a la direcció de Recursos Humans la seva voluntat d’extingir el seu contracte de treball. En aquest cas, la indemnització serà de 45 dies per any treballat fins al 11 de febrer de 2012 i de 33 dies per any treballat a partir del 12 de febrer de 2012. No es podrà acomiadar més de 29 treballadors en períodes de 180 dies.
  3. Aquells treballadors que a causa d’acomiadaments objectius o col·lectius es vegin obligats a perdre el seu lloc de treball tindran garantit -fins al 31 de desembre de 2019- el dret a percebre una indemnització bruta de 50 dies per any treballat. Addicionalment rebran una quantitat linial de 12.000 euros bruts.
  4. La direcció de l’empresa es compromet a no acomiadar per causes objectives cap treballador indefinit mentre existeixin activitats externalitzades relacionades directament amb la producció.
  5. Direcció i sindicats obren ara un procés de negociació fins a finals de mes per poder renegociar les condicions de treball que facin possible participar competitivament en el procés d’adjudicació del model A1.

La consecució d’aquest acord permet desconvocar des d’aquest moment la vaga que es va iniciar ahir i que s’havia d’allargar fins al 21 de juliol.

Un comentari a “El Comitè d’Empresa arriba a un acord amb Johnson Controls Eurosit que penalitzarà l’empresa en cas d’acomiadaments