El Comitè d’Empresa de l’Hospital Moisès Broggi denuncia el col·lapse permanent del servei d’urgències

El Comitè d’Empresa de l’Hospital Moisès Broggi fa temps que denuncia a la direcció del centre el col·lapse permanent del servei d’urgències, que ha passat de ser una situació puntual a convertir-se en una pràctica de caràcter habitual i normalitzant una situació inusual.

El Comitè d’Empresa de l’Hospital Moisès Broggi entén que en un moment de circumstàncies imprevistes pot donar-se un augment massiu d’entrades a urgències i col·lapsar el servei, però aquesta situació no pot mantenir-se tot l’any, que és el que està passant. I tot i aquesta situació, des de la direcció de l’Hospital s’ha comunicat el tancament previst d’aproximadament 68 llits durant el període d’estiu, que agreujarà aquesta situació insostenible.

Els usuaris passen part del seu ingrés a urgències (fins a 5 o 6 dies en un passadís) esperant un llit. Això fa que la ràtio de pacients a urgències augmenti (arribant a ser en ocasions més de 30 pacients per infermer/a), indicador que fa saltar l’alerta de no poder assegurar una assistència de qualitat, posant contínuament en risc tant la seguretat del pacient com la salut física i psíquica del personal que treballa en aquest servei. A aquesta situació, s’ha d’afegir la fuga de personal que pateix l’hospital, tant d’eventuals com d’indefinits, que marxen a treballar a altres centres perquè els ofereixen  millors condicions laborals.

El Comitè d’Empresa de l’Hospital Moisès Broggi lluitarà per aconseguir poder treballar d’una manera digna i que cap usuari estigui a urgències esperant un llit a l’hospital mentre hi hagi llits buits en unitats tancades.

Comments are closed.