El comitè d’empresa del Centre Mèdic Delfos denuncia un ERO encobert

delfosEn els darrers dies s’han produït 10 acomiadaments. El comitè ha convocat una concentració de protesta demà

El comitè d’empresa del Centre Mèdic Delfos, a Barcelona, denuncia que la direcció està realitzant un ERO encobert, amb l’acomiadament de set treballadors dilluns i tres més divendres passat en diferents àrees del centre. L’empresa al·lega motiu econòmics, però alhora està fent contractacions, com a mínim de quatre persones en les darreres setmanes. A més, la direcció es nega a respondre a les demandes d’informació dels representants dels treballadors i les treballadores.

L’any 2011 l’empresa ja va passar per un concurs de creditors que permetés la seva viabilitat i que va suposar un ERO d’extinció de 68 contractes. Però des de llavors, s’ha produït un degoteig d’acomiadaments que ha anat reduït el personal assistencial i de serveis. Per exemple, l’any passat es van produir 15 acomiadaments.

La plantilla i el comitè d’empresa se senten manipulats per una gerència i un Consell d’Administració que només miren pels seus interessos, reduint plantilla per estalviar costos en lloc d’intentar generar negocis per altres mitjans. Però aquesta política és insostenible i afecta la qualitat assistencial del centre, ja que el personal es troba sota mínims, amb el conseqüent augment de la càrrega de treball i de les situacions d’ansietat i estrès.

Davant d’aquesta situació, el comitè d’empresa ha convocat una concentració davant del centre (Avinguda de Vallcarca, 151) demà dijous, 23 d’abril, a les 11 hores.

Comments are closed.