El Comitè d’empresa denuncia la poca responsabilitat social de Cargill vers la seva plantilla en el procés de reestructuració

cargillEl Comitè d’Empresa de Cargill (Martorell) ha reiterat a l’empresa la poca responsabilitat social vers la seva plantilla durant els processos de reestructuració que està duent a terme.

A tall d’exemple, el passat 9 d’octubre el Comitè va posar-se en contacte amb l’empresa en assabentar-se que estava comunicant per telèfon als afectats el resultat de la reestructuració del departament comercial. A petició del Comitè va tenir lloc una reunió a la tarda en què els representants dels treballadors van mostrar la seva disconformitat pel sistema utilitzat per informar sobre aquests canvis, amb clara influència en els futur laborals dels treballadors. El Comitè denuncia la manca de respecte i sensibilitat vers els treballadors i treballadores afectats, i recorda que és obligatori informar el Comitè de manera directa sobre qualsevol restructuració  o canvi de sistema de treball com a pas previ a la seva execució. L’empresa admet en aquesta reunió que no és la millor manera, però que així s’ha fet a la resta d’Europa.

La reestructuració del Departament Comercial de Cargill afecta 8 treballadors, dels quals 3 obtenen un lloc de treball en la nova estructura del departament. El Comitè valora la voluntat manifestada per l’empresa per intentar recol·locar els afectats, i anuncia que farà totes les accions que siguin necessàries per mantenir els llocs de treball dels treballadors i les treballadores de Cargill.

Comments are closed.