El comitè d’empresa d’Iberia Barcelona convoca vaga per als dies 21, 22, 23 i 24 de desembre

Font: Wikipedia, autor Adrian Pingstone

La plantilla denuncia la situació de sobrecàrrega de treball provocada per la manca de personal. L’empresa deu als treballadors més de 7.000 hores de descans

El comitè d’empresa d’Iberia Barcelona, on la UGT és el sindicat majoritari, ha convocat vaga per als dies 21, 22, 23 i 24 de desembre davant la manca de diàleg de la direcció de l’empresa.

La plantilla es veu obligada a convocar aturades parcials els dies previs al Nadal per la situació de sobrecàrrega de treball de la plantilla de Barcelona, que pateix una manca de personal per cobrir les necessitats reals, així com pels incompliments sistemàtics dels acords pactats amb els sindicats per part de la direcció.

Els treballadors i les treballadores del hub de Barcelona, un dels més importants de IAG a l’Estat espanyol, continuen esperant un pla industrial per al seu aeroport que contempli la contractació necessària per solucionar la sobrecàrrega de treball de la plantilla del Prat. L’empresa deu més de 7.000 hores de descans a la plantilla en devolució de dies, que no pot realitzar per manca de personal.

El comitè de centre va adoptar majoritàriament el passat dia 4 de desembre la decisió de convocar aturades intermitents de quatre hores en diferents franges horàries durant els quatre dies de vaga, amb la intenció de convèncer la direcció d’Iberia de la necessitat de seure a negociar amb els treballadors catalans d’Iberia a Barcelona.

L’aeroport de Barcelona ha passat un dels estius de més tensió amb el creixement de Vueling, companyia del grup IAG, període en què la plantilla va fer tot l’exigible per treure endavant l’escala. Ara, però, espera una resposta de la direcció reconeixent el seu esforç, contractant més personal i reorganitzant el sistema per adequar-lo a la realitat laboral.

La pretensió dels més de 2.000 treballadores i treballadores directes convocats a la vaga –que realitzen tot el procés de handling i manteniment aeronàutic d’Iberia- és esgotar totes les vies possibles de diàleg i negociació amb l’empresa abans d’arribar a les aturades.

Els representants dels treballadors i les treballadores volen deixar clar que la vaga no és l’objectiu, sinó l’últim recurs de què disposen per ser escoltats per la direcció d’Iberia a Madrid i assolir acords que permetin un pla industrial seriós amb una contractació justa que solucioni la situació actual de l’aeroport de Barcelona, a punt del caos.

Comments are closed.