El comitè d’empresa d’Iberia Barcelona convoca vaga per als propers 27 i 28 de juliol i 3 i 4 d’agost

Aquest matí, el comitè d’empresa d’Iberia Barcelona, on el sindicat majoritari és la UGT, ha registrat una convocatòria de vaga per als dies 27 i 28 de juliol i els dies 3 i 4 d’agost, davant la manca de diàleg amb la direcció de l’empresa pel que fa a la situació de sobrecàrrega de treball de la plantilla, formada per unes 2.000 persones, la manca de personal suficient per cobrir les necessitats reals i els incompliments sistemàtics amb els acords assolits amb la part social.

Els treballadors i les treballadores del hub de Barcelona, un dels més importants de l’IAG – hòlding de la fusió de les companyies Iberia i British Airways- a l’Estat, segueixen esperant un pla industrial per al seu aeroport on es contempli la contractació necessària que solucioni la sobrecàrrega de treball a què està sotmesa la plantilla de Barcelona i els diferents problemes d’aquesta escala. Tot això, amb la negociació del conveni col·lectiu dels treballadors de terra aturada.

Com ja s’ha traslladat a la direcció de l’empresa, els principals problemes són la manca de contractació estable, la necessitat d’incrementar la plantilla eventual (que ja és del 40%), l’ús indiscriminat de la figura de les hores perentòries -hores extra d’obligat compliment- i la necessitat d’adquirir un compromís de la disminució de dies de presència per a la propera temporada, tal com permet el conveni col·lectiu vigent, entre altres.

Malauradament, fins al dia d’avui, els treballadors només han rebut negatives sistemàticament per part de la direcció a l’hora d’abordar aquests problemes que repercuteixen en el bon funcionament de l’operativa i en les relacions laborals en aquesa aeroport, així com en el tracte que reben els clients i els passatgers.

Aquesta situació s’agreuja durant l’època d’estiu a Barcelona, quan hi ha ple creixement de les operacions de Vueling -companyia del grup IAG- on la plantilla està saturada per poder oferir el servei.

Comments are closed.